ALLES OVER LACHGAS

Wat is lachgas?

Lachgas wordt voor veel doeleinden gebruikt, denk hierbij aan het gebruik in medische doeleinden, het spuiten van slagroom en zelfs in de autoindustrie wordt het gebruikt. Lachgas wordt de laatste tijd ook veel als partydrug gebruikt en net zoals elke andere drug (of middelen als alcohol en tabak) zijn er risico’s aan gebonden. Wij verkopen natuurlijk lachgas, maar wij willen ook iedereen duidelijk maken dat het niet geheel zonder gevaren is. Wel is bewezen dat bij het gebruik van medisch lachgas de risico’s zeer beperkt zijn. Er is echter veel minder onderzoek gedaan naar het gebruik van lachgas in slagroompatronen, waardoor hier nog veel over onbekend is.

Wat zijn de risico's van lachgas?

Als je te lang in een ballon in- en uitademt is er een kans dat je last krijgt van zuurstoftekort. Hierdoor kan je bijvoorbeeld misselijk worden, duizelig en het kan zelfs leiden tot bewusteloosheid, waardoor je vervelend kan vallen. Om de risico’s kleiner te houden; doe slechts één patroon in de ballon, ga zitten of liggen als je lachgas gaat gebruiken en gebruik niet te veel lachgas achtereen.

Als je lachgas gebruikt als je verkouden bent, zijn er extra risico’s aan verbonden. Door het gebruiken van lachgas kan er extra druk in het hoofd komen en kan er een trommelvlies springen. Dit doet pijn aan je oor en kan zelfs blijvende gehoorschade geven (laatstgenoemde is wel zeldzaam). Knijp ook niet je neus dicht bij het gebruiken van lachgas, niet alleen heeft dit geen zin, maar maakt het gebruik van lachgas ook risicovoller.

Gebruik nooit lachgas direct vanuit de slagroomspuit of tank, hierdoor kunnen je lippen, mond en zelfs je longen bevriezen.

Het is niet bekend wat lachgas doet bij het ontwikkelende brein, waardoor het gebruik door jongeren sterk wordt afgeraden. Hierom verkopen wij ook niet aan mensen onder de 18 jaar.

Als je veel en regelmatig lachgas gebruikt kan je hierdoor minder vruchtbaar worden of het aanmaken van zaadcellen en rode bloedcellen verstoren.

Als je maandenlang of jarenlang veel lachgas gebruikt kan je een acuut tekort aan B12 krijgen. Dit kan leiden tot neurologische stoornissen en bloedarmoede. Kenmerken hiervan zijn: tintelingen, duizeligheid, verdoofd gevoel in ledematen en pijnscheuten (vooral in vingers en voeten).

Je kan verslaafd raken aan het gevoel dat je krijgt bij het gebruiken van lachgas. Hierdoor wil je steeds meer gebruiken. In het kort: lachgas brengt, net als elk ander verdovend middel, risico’s met zich mee. Voor meer informatie; check het Trimbos-instituut of Jellinek.

Bron: Drugsinfo.nl

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

18+

Wij leveren niet onder de 18 jaar. Door verder te gaan op onze website, geef je aan dat je minimaal 18 jaar oud bent.